Chemische industrie

Coderen en etiketteren binnen de chemische industrie is niet weg te denken lees op deze pagina meer over dit onderwerp!

De regels omtrent het track en tracing van producten zijn aangescherpt en vastgelegd in de EU-GHS/CLP wetgeving. Door deze verordening is het nog belangrijker geworden om chemische stoffen op passende wijze in te delen, te etiketteren en te verpakken voordat ze uit de chemische industrie de handel terecht inkomen. Clever-CPL helpt u om met betrekking tot de etikettering en codering die aan deze wetgeving te voldoen.

Etiketteren of coderen

Clever-CPL heeft al jarenlang ervaring binnen de chemische industrie. Wij zijn ons dan ook bewust van de vaak moeilijke omstandigheden in de productieomgeving waar onze apparatuur gebruikt wordt. De systemen die Clever-CPL levert zijn robuust en betrouwbaar. En waarborgen een correcte etikettering of codering op uw product.

Hitachi als oplossing binnen de chemische industrie

De Hitachi laser en inkjet printer zijn speciaal ontworpen om te functioneren binnen moeilijke omstandigheden (stof of vochtige omgeving, lage of hoge temperaturen). De betrouwbare printers zullen downtime terugbrengen tot een minimum, en verzekeren u van een accurate codering op uw producten. Daarnaast kan de Hitachi inkjet en de Hitachi laser éénvoudig aan uw ERP-systeem gekoppeld worden. Zodat foute coderingen simpel voorkomen kunnen worden.

Tiflex voor codering secondaire verpakkingen.

Voor het coderen van de omdozen hebben wij een tweekleuren inkjetprinter van Tiflex in ons assortiment, die het mogelijk maakt om rechtstreeks op de doos te kunnen coderen. Hier bespaart u dus door geen voorbedrukte etiketten te hoeven aanschaffen. En heeft u veel flexibiliteit als de boodschap aangepast moet worden. De Tiflex tweekleuren printer kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de gevaren pictrogrammen te printen, zoals GHS gevarensymbolen.

GHS gevarensymbolen binnen de chemische industrie

Bij Clever-CPL is het ook mogelijk om GHS-etiketten te printen. GHS is het wereldwijd geharmoniseerd systeem voor de indeling en etikettering van

 chemische stoffen (Globally Harmonized System of Classification and Labeling of GHS) is een internationaal overeengekomen systeem dat door de Verenigde Naties in het leven is geroepen.  

Het GHS moet de communicatie over gevaarlijke producten uniformeren en de bestaande landspecifieke regelgeving vervangen. Nu bij Clever-CPL mogelijk, namelijk: de Markprint speedjet bicolor en de Tiflex HRP R32. De Markprint is hier de duurzame keuze aangezien deze op oliebasis is en dus biologisch afbreekbaar is.

Collamat etiketteersystemen

De Collamat etiketteersystemen bestaan er voor elke toepassing binnen de chemie, zoals het automatisch aanbrengen van voorbedrukte etiketten. Daarnaast leveren wij ook Print & Apply systemen van Collamat, en complete etiketteerlijnen.  De perfecte afwerking van Collamat etiketteersystemen, waarborgt een grote precisie met zeer hoge snelheden (tot 300m/min). De Collamat etiketteersystemen zijn zeer flexibel inzetbaar, wat het ten slotte mogelijk maakt om deze systemen makkelijk te integreren in uw productielijn.

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!