Etiketten zonder drager

”Linerless” Etiketten zonder drager

De komst van linerless zorgt voor enorme afval besparingen als het gaat om het bedrukken van verpakkingen. Linerless etiket rollen bestaan uit etiketten opgewikkeld op een rol, waar de etiketten niet beschikken over rug papier waar reguliere etiketten wel beschikken over rug papier. Het etiket wordt dus direct van de rol op het product gelabeld en zorgt ervoor dat u geen afval heeft. Omdat het product niet wordt afgewikkeld van de drager wordt er gebruikt gemaakt van een linerless labeler die het etiket op de juist plaats afsnijdt.

De linerless techniek wordt veelal toegepast op vlees- en visverpakkingen die in de supermarkt komen te liggen, maar is in meerdere toepasingsmarkten mogelijk. Voorbeelden van toepassingen zijn bijvoorbeeld: C-labels, top/bottom labels en skinpack labels. Het is ook mogelijk om deze labels te combineren met elkaar, mocht dat nodig zijn.

Groot voordeel van de Linerless labels is de enorm hoge verwerkingssnelheid. Als we deze vergelijken met die van alternatieven is de Linerless verwerkingssnelheid veel sneller (120 stuks per minuut) en maakt dit een goede keuze. Bij de keuze voor Linerless is het wel van belang dat er rekening wordt gehouden met het feit dat Linerless bedoeld is voor grote oplages. De klant heeft namelijk een verwerkingsmachine nodig om hun eigen productieproces hierop af te stemmen.

Milieuvriendelijke voordelen

‘’Maar wat maakt Linerless nou zo duurzaam en waarom zou ik ervoor kiezen?’’ is een veel gestelde vraag. Klanten vragen zich af welke voordelen het met zich mee brengt en welke besparingen er precies worden gedaan als er wordt gekeken naar het milieu. Stijn Willems (2021) laat weten dat er 2 grote simpele besparingen zijn die er gedaan worden op het moment van kiezen voor linerless. Namelijk: afvalreductie en voorraadruimte besparing. Omdat de labels niet beschikken over rugpapier komt er geen afval kijken en omdat er geen rugpapier is passen er meer labels op een rol en wordt er dus bespaard per palet binnen uw voorraad.