Extrusie

Een extrusie machine kan men niet stopzetten. Het is een vol continue proces. Meer over deze machine leest u op deze pagina.

Bij het produceren van kunststof of rubber producten heeft men vaak te maken met een stoffige omgeving. Statische elektriciteit van het product komt geregeld voor. Een extrusie machine kan men niet stopzetten. Het is een vol continue proces. In deze applicaties worden betrouwbare codeeroplossingen gevraagd waar u 24/7 op kunt vertrouwen. Clever-CPL levert voor deze industrie kleinkarakter inktjet en laser van Hitachi, hoge resolutie printers op basis van HP-technologie en van Norwix en Markprint hoge resolutie op basis van UV curable inkt.

Hitachi voor extrusie

De Hitachi inktjet en Hitachi laser kunnen éénvoudig aan uw ERP-systeem gekoppeld worden zodat foute coderingen simpel voorkomen kunnen worden. Voor de inktjet zijn er diverse inkten beschikbaar voor een goed contrast en hechting. Een koppeling met de zaagmachine in uw extrusielijn is geen probleem. Zo kunt u diverse lengte buizen een andere codering geven.

Inkjet

De op HP cartridge gebaseerde technologie maakt het coderen zeer éénvoudig. Met deze printers kunt mooie logo’s en barcodes printen. Er zijn diverse kleuren beschikbaar. U wisselt éénvoudig en snel de cartridge en u kunt weer verder. Deze printers hebben geen extra onderhoud nodig en zijn hierdoor erg gebruiksvriendelijk.

Markprint als oplossing voor extrusie

De Markprint printsystemen maken gebruik van UV-curable inkt. De hoge kwaliteit codering gecombineerd met de snelheid maakt deze oplossing uniek. Het printen van logo’s en barcodes is geen enkel probleem. Er zijn geen oplosmiddelen aan de inkt toegevoegd waardoor er geen verdamping is van schadelijke stoffen in de omgeving. Daarnaast kunnen de printsystemen niet indrogen.

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!