Goodtech

Goodtech afbeelding

Goodtech

Goodtech is een Duitse onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen van etiketteer- en systeemtechnologie, verbruiksartikelen en printkoppen. Voor het ontwerpen en creëren van de printkoppen maakt Goodtech gebruik van moderne 3D print technologieën en gaat samen met de klant opzoek naar de beste op maat oplossing.

“Goodtech maakt gebruik van 3D print technologie’’

Het Duitse Goodtech maakt gebruik van baanbrekende 3D print technologieën om de beste kwaliteit voor de klant te realiseren. Dit wordt gedaan aan de hand van een aantal verschillende technieken waarvan het proces begint met een 3D-CAD ontwerp voor bepaalde onderdelen van de printer, zoals de printkop. De printkop bestaat namelijk uit een aantal onderdelen die erg nauwkeurig ontworpen en gecreëerd dienen te worden. 3D-CAD (computer-aided design) is het gebruik maken van een computersoftware die ondersteunt bij het ontwerpen en creëren van een 3D ontwerp. Vervolgens wordt er met SLS (selective laser sintering) een onderdeel geprint met deze techniek wordt er met behulp van een laser, laag na laag een poeder gesmolten tot een vast object. Op de toegevoegde afbeelding is een duidelijk voorbeeld te zien van hoe SLS 3D printing technologie gevormt wordt tot een eindproduct.

Deze techniek wordt vaak gebruikt voor gedetailleerde prototypes of voor eindvolume-productie in lage volumes.

Filosofie van GoodTech

Christoph Bahrs (2021) geeft aan een speciale denkwijze te hanteren binnen het ontwikkelen van de machines die ze bouwen. Dit wordt gedaan door op een andere manier te denken en te kijken naar oplossingen. Zo gaan ze dan ook bij al hun machines voor ‘easy to use’  die toegankelijk is voor iedereen. Daarnaast benadrukte Christoph nog een veelgebruikte uitspraak ‘time is money’ waar hij duidelijk mee wil maken dat zij in het ontwerp van de machines denken aan op welke manier de klant meer waarde voor zijn geld krijgt in de vorm van tijdsbesparingen en gemak die de machines met zich mee brengen.

Op maat van GoodTech

Goodtech gaat samen met zijn klanten aan tafel zitten om te kijken op welke manier zij hen het beste kunnen dienen. Vervolgens wordt er besproken waar de behoeftes van de klant liggen en op welke manier Goodtech kunnen voldoen aan die behoeftes. Goodtech noemt de etiketteermachine dan ook geen ‘typical lego style’ het is een uiterst nauwkeurig samengestelde machine waar alle details nauwkeurig behandeld zijn.