Innovatieve 3D print technologie van Good Tech

Good Tech

Good Tech is een Duitse onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen van print- en applicatietechniek. Voor het ontwerpen en creëren van de applicatiemechanismen maakt Good Tech gebruik van moderne 3D print technologieën en gaat samen met de klant op zoek naar de beste oplossing, volledig afgestemd op de wensen van de klant.

“Good Tech maakt gebruik van 3D print technologie’’

Het Duitse Good Tech maakt gebruik van baanbrekende 3D print technologieën om de beste kwaliteit voor de klant te realiseren. Dit wordt gedaan aan de hand van een aantal verschillende technieken waarvan het proces begint met een 3D-CAD ontwerp voor bepaalde onderdelen van de printer, zoals het applicatie mechanisme. Deze bestaat namelijk uit een aantal onderdelen die erg nauwkeurig ontworpen en gecreëerd dienen te worden. 3D-CAD (computer-aided design) is het gebruik maken van een computersoftware die ondersteunt bij het ontwerpen en creëren van een 3D ontwerp. Vervolgens wordt er met SLS (selective laser sintering) een onderdeel geprint. Met deze techniek wordt er, met behulp van een laser, laag na laag een poeder gesmolten tot een vast object. Op de toegevoegde afbeelding is een duidelijk voorbeeld te zien van hoe SLS 3D printing technologie gevormd wordt tot een eindproduct.

Deze techniek wordt vaak gebruikt voor gedetailleerde prototypes of voor eindvolume-productie in lage volumes.

Filosofie van Good Tech

Christoph Bahrs (2021) geeft aan een speciale denkwijze te hanteren binnen het ontwikkelen van de machines die ze bouwen. Dit wordt gedaan door op een andere manier te denken en te kijken naar oplossingen. Daarom gaan ze dan ook bij al hun machines voor ‘easy to use’. Toegankelijkheid voor iedereen. Daarnaast benadrukte Christoph nog een veelgebruikte uitspraak ‘time is money’.  Hiermee wil hij duidelijk maken dat zij bij het ontwerp van de machines denken aan de manier waarop de klant meer waarde voor zijn geldt krijgt. Dit in de vorm van de tijdsbesparingen en het gemak die de machines met zich mee brengen.

Op maat van Good Tech

Good Tech gaat samen met zijn klanten aan tafel zitten om te kijken op welke manier zij hen het beste kunnen dienen. Vervolgens wordt er besproken waar de behoeftes van de klant liggen en op welke manier Good Tech kunnen voldoen aan die behoeftes. Good Tech noemt de etiketteermachine dan ook geen ‘typical lego style’. Het is een uiterst nauwkeurig samengestelde machine waar alle details uitvoerig behandeld zijn.