Bakkerijen

Bakkerijen zijn onder te verdelen in twee soorten namelijk Brood- & banketbakkerijen

De afgelopen jaren heeft de brood en banket wereld een enorme vlucht genomen. Bakkerijen worden steeds groter, productie processen worden al maar sneller, producten worden diverser en steeds meer eisen worden gesteld aan verpakkingen en het informeren van de klanten over de productsamenstelling, traceability, houdbaarheid etc etc.

Clever-CPL heeft traditioneel reeds een jarenlange band met de brood & banket sector en heeft hierdoor een ruime ervaring in het leveren van de hard en software oplossingen als het gaat om de product identificatie.

Dit varieert in het aanbrengen van een eenvoudige code op de clip van een zak, tot het printen van volledige productsamenstellingen op brood en banket producten.

Onze oplossingen zijn toepasbaar op primaire producten, dozen en pallets en bestaan uit:

Het printen en aanbrengen van etiketten, het rechtstreeks coderen met diverse toepassingen inkjet systemen, laser coderen en full colour bedrukkingen aanbrengen op folie en consument verpakkingen.

Etiketteren

Voor het aanbrengen van voorbedrukte etiketten op consument verpakkingen blijven etiketteermachines nog altijd van grote waarde. Clever-CPL heeft met onze fabrikant Collamat een serie hoge kwaliteit etiketteersystemen die overal inzetbaar zijn.

Printen & etiketteren

Clever-cpl heeft hiervoor recent nieuwe generatie de high speed print & apply systemen op de markt gebracht. Deze installaties zijn uitermate geschikt om met snelheden tot 80 stuks/per minuut etiketten aan te brengen op o.a. broodproducten. De machines zijn uitgevoerd met de nieuwste techniek en nagenoeg volledig elektrisch.

Daarnaast is deze generatie machines ingezet om o.a. dozen te voorzien van verschillende formaten geprinte etiketten zonder formaat wisseldelen en zonder instelling aanpassingen m.b.t. positie etiket op de doos.

Deze nieuwe generatie systemen verhogen betrouwbaarheid en bovenal output door minder omsteltijden en bedieningsfouten.

Klein karakter inkjet systemen

Onze Hitachi inkjetsystemen zijn uitermate geschikt om kleine teksten zoals batch codes en t.h.t. codes aan te brengen op primaire verpakkingen.

HP cartridge inkjet systemen

Vinden hun toepassing vooral op clips en direct op foliebanen. Onze HP printers kunnen tegenwoordig uitgerust worden met een  solvent cartridge waardoor ook op moeilijke materialen teksten gelijk droog zijn.

Hoog resolutie printers

High speed black & full colour printers van Markprint.

Deze techniek opent momenteel deuren voor bedrijven in de Brood en banket wereld.

Door de nieuwe techniek van full colour printen is het nu mogelijk om neutrale producten te personaliseren en hierdoor in uw productie achter bv de cartoneer/ verpakkings machine in eigen beheer op een éénvoudige manier uw producten volledig te printen, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit van het product.

Hiermee voorkomt u hoge investeringen van verpakkingen en magazijnopslag,  wordt omzetverlies heel beperkt en kunt u in de flow wisselen van bedrukking, zonder productiestilstand en verlies aan producten.

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!