Chemische industrie

Binnen de chemische sector zijn er de afgelopen jaren veel ontwikkelingen geweest op het gebied van coderen en etiketteren.

De regels omtrent het track en tracing van producten zijn aangescherpt en vastgelegd in de EU-GHS/CLP wetgeving. Door deze verordening is het nog belangrijker geworden om chemische stoffen op passende wijze in te delen, te etiketteren en te verpakken voordat ze in de handel gebracht mogen worden. Clever-CPL helpt u om met betrekking tot de etikettering en codering aan deze wetgeving te voldoen.

Etiketteren of coderen

Clever-CPL heeft al jarenlang ervaring binnen de chemische sector. Wij zijn ons dan ook bewust van de vaak moeilijke omstandigheden in de productieomgeving waar onze apparatuur gebruikt wordt. De systemen die Clever-CPL levert zijn robuust en betrouwbaar en waarborgen een correcte etikettering of codering op uw product.

Hitachi

De Hitachi laser en inkjet printer zijn speciaal ontworpen om te functioneren binnen moeilijke omstandigheden (stof of vochtige omgeving, lage of hoge temperaturen). De betrouwbare printers zullen downtime terugbrengen tot een minimum en verzekeren u van een accurate codering op uw producten. Daarnaast kunnen de Hitachi inkjet en de Hitachi laser éénvoudig aan uw ERP-systeem gekoppeld worden zodat foute coderingen simpel voorkomen kunnen worden.

Tiflex voor codering secondaire verpakkingen.

Voor het coderen van de omdozen hebben wij een tweekleuren inkjetprinter van Tiflex in ons assortiment, die het mogelijk maakt om rechtstreeks op de doos te kunnen coderen. Dit bespaart u dus op speciale voorbedrukte etiketten en geeft u totale flexibiliteit indien de boodschap op doos aangepast dient te worden. De Tiflex tweekleuren printer kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de gevaren pictrogrammen (GHS gevarensymbolen) te printen.

Collamat etiketteersystemen

De Collamat etiketteersystemen bestaan er voor elke toepassing binnen de chemie, zoals het automatisch aanbrengen van voorbedrukte etiketten. Daarnaast leveren wij ook Print & Apply systemen van Collamat, en complete etiketteerlijnen.  De perfecte afwerking van Collamat etiketteersystemen, waarborgt een grote precisie met zeer hoge snelheden (tot 300m/min). De Collamat etiketteersystemen zijn zeer flexibel inzetbaar, wat het bijvoorbeeld mogelijk maakt om deze systemen makkelijk te integreren in uw productielijn.

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!