Eieren coderen

Voedselveiligheid is cruciaal voor eierproducenten.

Belangrijke gegevens zoals de houdbaarheid en traceerbaarheidsgegevens worden door bijvoorbeeld een Hitachi eierprinter (CIJ) of laser aangebracht op het ei. Sinds begin 2001 zijn deze gegevens verplicht geworden om aan te brengen op het ei. Dit wordt ook wel de eicode genoemd.

Eieren coderen met een Continous Inkjetprinter van Hitachi

Met een Continuous Inkjetprinter (ook wel kleinkarakter inkjetprinter) van Hitachi print u contactloos een code, tekst of logo op producten en verpakkingen van nagenoeg elk type materiaal en iedere kleur ondergrond. De inkjetprinters beschikken over een gebruiksvriendelijke interface en zijn gemakkelijk zelf te onderhouden.
Enkele voordelen van een continuous inkjetprinter van Hitachi zijn:

  • Contactloos printen
  • Barcodes, 2D-codes, tekst en logo’s
  • Hoog contrast (ook op donker materiaal)
  • Op bijna elke ondergrond kan gecodeerd worden
  • Lage kosten per code
  • Zeer hoge snelheden haalbaar
  • Uniek vloeistofsysteem, zonder geknoei of verspilling

Eieren coderen met een laser

Met een laser kunt u onder andere logo’s, barcodes, serienummers en andere variabele data op zowel stilstaande als bewegende materialen aanbrengen.

Laser coderen brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van andere printmethoden. Zo stelt een laser machine van Hitachi u in staat om haarscherpe, onuitwisbare coderingen aan te brengen. Daarnaast kunt u ook op erg hoge doorvoersnelheid lasermarkeren. Tot slot heeft een laser graveermachine ook erg weinig verbruiksmaterialen, wat u een hoop kosten bespaart. Met de laser machines van Hitachi kunt u zowel lasermarkeren op lage snelheid, als op hoge snelheid.

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!