Spanbanden

Een spanband wordt ook wel een sjorband genoemd

Een spanband of sjorband wordt vooral gebruikt om lading vast te zetten en wordt meestal gebruikt bij transport van goederen.

Spanbanden zijn doorgaans gemaakt van zeer sterk kunststof materiaal dat bestand is tegen de meeste fysische omstandigheden. De meest gebruikte materialen die worden gebruikt zijn polypropyleen, nylon en polyester. Door middel van een ratel kunnen ze zeer strak worden vastgezet, waardoor de lading niet meer kan bewegen.

Zowel spanbanden als spankettingen moeten tijdens de rit of werkzaamheden in de bouw regelmatig worden gecontroleerd. Ze kunnen door de verschillende krachten (trillingen, temperaturen) los komen te zitten. Als ze daarentegen te strak worden gespannen is het mogelijk dat ze de lading beschadigen.

Het is zeer belangrijk dat deze spanbanden duidelijk geïdentificeerd zijn met de krachten die deze aankunnen (maximale trekkracht). Daarnaast zijn er veel bedrijven geïnteresseerd in gepersonaliseerde boodschappen of logo’s op hun spanbanden.

  • Logos, technische specificaties en unieke codeeropties voor alle materialen.
  • Applicaties
  • Hoog contrasterende markeringen (in kleur of zwart).
  • Water and alcohol resistente labelling.
  • Markering resistent tegenover thermische veranderingen.
  • Migratie-vrij en niet vervagend door zonlicht.

Wijde range van plastics (PE, PP, PA, PUR, halogen-free, etc.).Spandbanden, kabels, PVC pijpen, plastic or aluminium onderdelen.

Eisen van de markt:

Hoge resolutie printing, snelle printmogelijkheden, kleur en donkerzwart, betrouwbare blijvende productie en printing

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!